Ne maradj otthon ma se!

NaMaisHova

NaMaisHova

A hely, ami feleleveníti a steampunk stílust Kolozsváron

Joben Experience Bar

2023. január 06. - NaMaisHova

jobennn.jpg

     Ha netán újdonságot jelentene a steampunk kifejezés, íme egy gyors ismertető: a steampunk az 1980-as évek végétől megjelenő, elsősorban kortárs stílus, másodsorban pedig egy alternatív művészeti szubkultúra, amely a legkülönbözőbb művészeti formáktól kezdve a mindennapi tárgykultúrában és formatervezésben is egyaránt megmutatkozik. A steampunk mint stílus az úgynevezett neoviktoriánus stílusból meríti formáit, mint tematika pedig a sci-fi egyik altematikájának is tekinthető: az elképzelt jövő tematikai elemeiből alkotja meg tartalmát (például elképzelt technológiai vívmányok, talákmányok stb).

Joben Experience Bar:

     A héten volt alkalmunk betévedni a Joben Experience Bar-ba, mely pont ezt a stílust igyekszik visszaadni látogatóinak. Szó mi szó, össze is jött neki, hiszen nem volt egy előre betervezett látogatás, viszont elsétálva előtte egyből magához csalogatott érdekes belső tereivel. A hely szinte kétségtelenül feleleveníti H.G. Wells, vagy akár Jules Verne regényeinek színterét. Az alapítóinak nyilatkozata alapján a pub megnyitása előtt egy industrial design-ra (ipari formatervezésre) törekedtek, de végül úgy hozta a sors, hogy a steampunk látványvilága kapott kiemelkedő szerepet akarva, akaratlanul. Miután mindez körvonalazta az irányt arra törekedtek, hogy a tárgyakkal, textúrákkal és a terek megvilágításával egy igazán autentikus helyet hozzanak létre. Végeredményképpen a hely 60%-a a steampunk stílust testesíti meg, 30%-ban ipari elemek szerepelnek, 10%-ban pedig az eleganciára törekedtek, egy csipetnyi klasszikus beütéssel. A legnagyobb hangsúlyt a terek megvilágítására fektették, ami által minden még egyedibbnek tűnik. pub_joben_cluj_napoca_design_stil_steampunk.jpg

 

Árak és kínálat:

      A Joben itallapját böngészve elmondható, hogy mindent IS felkínálnak. Amit érdemesebb kiemelni azt a ,,Signature drinks’’ alatt találjátok meg, készítenek egy csomó érdekes koktélt. Tapasztalatból elmondhatjuk, hogy kifejezetten ínyünkre voltak és egy apró pluszpont (lehet ezek a részletek sokak számára nem mérvadóak, de..) a poharaik is külön élményt nyújtanak, mint látvány. A koktélok 29-33 lej között mozognak.

jobennnn.jpg    

A Joben mindemellett bistro is, azaz lakmározni is lehet jókat. Egészen egyszerű ételeket is felkínálnak, mint a különböző burgerek, risottok, saláták (27-48 lej), aki pedig kirúgna a hámból megkóstólhat egy File Mignon-t (92 lej), vagy egy kacsamellet (49 lej). Nyilván az utóbbiakhoz borsosabb áron lehet hozzáférni.

     Ami az árakat illeti: kolozsváriak, azaz kifejezetten magasak, mint ahogy fent is szemléltettük. De aki egy különlegesebb hangulatra vágyik és garantáltan finom italokra az néha koccinthat egy ilyen helyen is, néha megérdemeljük! Mindemellett a személyzet is nagyon kedves, minden alkalmazott kalappal a fején járkál, ami rátesz még egy lapáttal a hangulatra.

Ha megnéznéd a menüt itt a hozzá vezető link is: https://app.zoniz.com/anonorder/#/menu

 

Cím: Avram Iancu, 29.

Nyitvatartás:

Hétfő-Csütörtök: 8:30-00:00

Péntek: 8:30-02:00

Szombat: 12:00-02:00

Vasárnap: 12:00-22:00

 

     Ha felkeltette az érdeklődésedet a steampunk világa akkor létesült egy múzeum is Kolozsváron ebben a tematikában, amit a Steampunk Transylvania néven fogsz megtalálni. 

Weboldal: https://steampunk.ro/

     

Ha több érdekes tartalomra vágysz, pillants rá közösségi oldalainkra is:

Instagram: https://www.instagram.com/namaishova/

Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100087959552688

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://namaishova.blog.hu/api/trackback/id/tr3318019858

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása