Ne maradj otthon ma se!

NaMaisHova

NaMaisHova

NaMaisHova bemutatja: Planetárium, avagy ,,tali a Planiban”?

2022. november 18. - NaMaisHova

 

     Kétlem, hogy még nem hallottál RÓLA, de ha mégsem, akkor itt a helye annak, hogy bemutassuk miért is olyan közkedvelt hely a Planetárium (barátoknak csak Plani) és miért is vált a kolozsvári magyarság egyik, ha nem a legnépszerűbb közösségi találkozóhelyévé.     

     plani_2.pngplani_3.pngplani1.png

A következőkben összefoglaljuk neked, hogy miért érdemes meglátogatnod!

1. Helyszín:

 

     Bár észrevétlenül bújik meg Kolozsvár központjában, az Egyesülés tér 10 szám alatt, hiszen csupán a gang alatti lépcsőház bejáratánál található kis tábla jelöli, hogy az épület második emeletén egy kocsma rejtőzik, mégis vendégek ezrei fedezték már fel ezt a helyet, s legtöbbjük visszatérő vendégként lép be az ajtón.

     Hangulatos terasza kíváló helyszíne a nyári fröccsözéseknek/sörözéseknek, tágas beltere pedig a hidegebb időszakokban is menedéket nyújt a szocializálódni vágyóknak. A tágas beltér egyik nagy előnye, hogy számos esemény lebonyolítását teszi lehetővé, amiből semmiképp sincs hiány, ha a Planetáriumról beszélünk.

2. Események/programok színes felhozatala:

 

     Mint ahogy korábban is említettük, ritka az a hét, mikor épp semmi sem történik a Planetáriumban. Biztosak vagyunk abban, hogy szinte mindenki kap az ő érdeklődésének megfelelő programot, amivel megfűszerezi ottlétét. Számos állandó eseményük is van, melyek hetente ismétlődnek, itt mindenképp kiemelnénk a hétfőnként ismétlődő kvízestjüket, ami meglehetősen nagy érdeklődésnek örvend. kvizest.png

     Ha érdeklődsz az irodalom iránt, ajánljuk figyelmedbe az időközönként megszervezett Hervay Klub irodalmi kör eseményeit, valamint az alkalmanként megszervezett Bajnokok Legalja néven futó Slam Poetry versenyt, ahol bárki megvillogtathatja alkotásait, azaz te is! 

     

 

kvizest1.png

     Mindemellett, gyakran szerveznek különböző meghívottakkal, különböző témákat feldolgozó eseményeket. Olykor közismert személyeket is vendégül látnak, például Szirmai Gergely, Gáspárik Attilla, Mérő László és Márki-Zay Péter is megfordult a Planetáriumban.

     És hogy még fokozzuk kicsit, számos koncertnek, valamint zenés-táncos eseménynek is otthont adnak, ezért mindenképp érdemes követni közösségi oldalaikat, ahol rendszerint tudósítanak a közelgő eseményeikről, de ,,biztos, ami biztos” elven mi is összeírunk egy programajánlót, amit majd megtekinthetsz a cikk végén.

     Mikor épp semmi esemény nincs, akkor is gondoskodnak arról, hogy ne unatkozz, hiszen számos izgalmas társasjáték közül válogathatsz (amiket egyébként a bárpultnál kell igényelni).

ferike.jpgesemeny2.jpg

3. Italfelhozatal és árak

 

     A kocsma központi eleme szinte nyilvánvalóan a sör, ezért a Planetáriumnak is meglehetősen széles a kínálata, azaz a ,,mindenholmegtalálható” sörök mellett számos helyi kézműves sört is megkóstolhatunk, akár üvegben, akár csapolva. Természetesen minden mást is felkínálnak, a boroktól elkezdve, a koktélokon túl egészen a röviditalokig mindent megtalálsz, kifejezetten széles kínálatban.

     Az árak szempontjából is van egy jó hírünk, hiszen a városközponti kocsmák áraihoz képest viszonylag kedvezőbb árakkal találkozhatunk. Szemléltetésképpen, egy csapolt sört 10 lejért vásárolhatsz meg, egy röviditalt pedig 7-8 lejért.

     A bónusz pedig az, hogy a Planetárium személyzete is olyan atmoszférát teremt, mely tényleg lehetővé teszi azt, hogy vendégeik újból és újból felkeressék őket. plani4.png

4. Nyitvatartás:

 

Naponta 19:00-03:00

5. Közelgő események:

 

2022. NOVEMBER 22., KEDD, 20:00: Hervay Klub Fancsali Kingával és Sánta Miriámmal

2022. NOVEMBER 23., SZERDA, 19:00: Affér: Vitaest

 

Ha több érdekes tartalomra vágysz, pillants rá közösségi oldalainkra is:

Instagram: @namaishova https://www.instagram.com/namaishova/

Facebook: @Namaishova https://www.facebook.com/profile.php?id=100087959552688

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://namaishova.blog.hu/api/trackback/id/tr9517981932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása