Ne maradj otthon ma se!

NaMaisHova

NaMaisHova

Valami változás: lazuljunk és gyűljünk össze nappal is

Emozia Manifesto

2023. január 12. - NaMaisHova

e.png     Eddig csak többnyire kocsmákról és szórakozóhelyekről olvashattatok a blogunkon, most szerintünk jöhet egy kis változás. Ha esetleg egy reggeli finom kávéra vágysz, vagy szeretnél lazulni egy hideg/melegebb délután egy tea mellett, az Emozia Manifesto kávézó a te helyed!

     Ez a kis sziesztázó hely Kolozsváron, a Constantin Brâncuși utca 1-es szám alatt található. Ahogy az előző bejegyzésünkben is olvashattál egy kis történelmi érdekességet az utcáról, itt is megemlítenénk röviden  kiről kapta a nevét. Brâncuși (1876-1957) nemzetközi román szobrász volt, egyben fényképész és illusztrátor is. Valamint a párizsi iskola egyik tagjaként szerepelt. Történelemnek vége, térjünk át az Emoziára.

     Egy kis kávézóról van szó, amely üvegajtóinak és mini teraszának köszönhetően könnyedén magához tudja csalogatni az embereket. Itt is zárójelben megemlítenénk, hogy természetesen csak kint szabad dohányozni, a teraszon.

 

     A kávézó alapjáraton egy ,,coffee to go” szerepet tölt be, ami azt jelenti, hogy legtöbbször az emberek csak megveszik a kedvenc kávéjukat és mennek is tovább a dolgukra. Egy rendkívül kicsi helyről beszélünk, azonban éppen emiatt nagyon családias a hangulat, gyakran azon kapja magát az ember, hogy 20-30 perc elteltével vagy a pultossal, vagy a mellette lévő személlyel folytat eszmefuttatásokat. Szinte mindenki ismer mindenkit.eee.png

      Beltere egy kényelmes, vagy ahogy mostanában mondani szokás: ,,cozy” hangulatot biztosít látogatóinak, mindig nagy hangsúlyt fektetnek a tisztaságra. Kívül pedig, a kis teraszon, legtöbbször 2-es 3-as csapatokkal kezdődik a kávézás, de kis idő múltán mindig megjelennek az ismerősök és csatlakoznak egy jó beszélgetésre.

 

Kínálat és árak:

     Többek között, amint említettük korábban is, különböző kávékat, teát, és kis snack-eket kínálnak fel.

      Télen a meleg italok örvendenek nagy népszerűségnek, mint például a cappuccino, vagy a latte-k, vagy akár a különböző aromájú teák, ezzel ellentétben nyáron nagy a kereslet  a cold brew nevezetű kávé iránt, melynek során a kávé nem hagyományos főzéssel, hanem hideg vízzel készül el. Ennek köszönhetően a savak másképp oldódnak ki a kávéból és az eredmény egy lágyabb kávé lesz, így a szervezetet kevésbé terheli (és lehet belőle többet inni).

 

   ee.png  Az italokon kívül még elérhetőek különböző harapnivalók, amiket a közismert Tata Vlad-tól szereznek be. Ugyanakkor meleg szívvel ajánljuk az általuk elkészített süteményeket is, amelyek kiváló kiegészítői a kávéknak.

     Az árak az Emozia-ban 10-20 lej között mozognak, úgy a harapnivalók mint a kávék terén, szóval ha egyetemista vagy akkor ár-minőség szempontjából ez egy kíváló hely lehet arra, hogy beszerezd a napi energia-dózisodat.

Érdekességek:

     Több külföldi kávépörkölő cégekkel kollaborálnak, mint például: ilyen például a Three Marks (Barcelona-ból), DAK és Fried Hats (Amsterdam-ból), Sumo Coffee Roasters (Dublin-ból) és LaCabra (Koppenhágából).

     Ha esetleg felkeltette az érdeklődéseteket ez a kis kávézó, akkor forduljatok meg reggelenként vagy akár délutánként egy miniprojektre a Brâncuși utca 1-es száma alatt.

Program:

Hétfő- Péntek: 08:00-17:00

Szombat- Vasárnap: 09:00-17:00

      Ha eddig eljutottál, akkor köszönjük szépen, hogy elolvastad bejegyzésünket. Ha új vagy a blogon és szeretnéd megismerni Kolozsvár éjszakai életét (és nem csak), akkor jó helyen vagy!

     Ne felejts el bekövetni minket a közösségi oldalainkon sem!

Előző blogposzt: https://namaishova.blog.hu/2023/01/10/a_kocsmareszti_shadow_bar

Instagram: https://www.instagram.com/namaishova/

Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100087959552688

A bejegyzés trackback címe:

https://namaishova.blog.hu/api/trackback/id/tr8918024582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása