Ne maradj otthon ma se!

NaMaisHova

NaMaisHova

The Soviet - a kolozsvári ,,koktélgyár”

Különleges koktélok, import sörök és minden, ami szem-szájnak ingere

2022. december 27. - NaMaisHova

    A Soviet egy tematikus kolozsvári bár, különleges koktélokkal, egyedi - szinte a kommunizmust felelevenítő légkörrel- , ami már 2013 óta fogadja vendégeit. Szinte biztosak vagyunk benne, hogy már ismeritek merre található Mátyás szülőháza, hát nem messze tőle, a Georges Clemenceau utca 2-es szám alatt találjátok meg a Sovietet is (Kolozsvár belvárosában).

    A bárnak a különlegessége a szovjet, kommunista tematika, ami felfedezhető úgy a hely díszítésében, mint az itallap kínálatában is. A hely falai tele vannak kommunista utalásokkal, melyek hangulatukkal visszarepítenek minket abba a periódusba. A Soviet egy elég nagy területen helyezkedik el, több teremmel is rendelkezik így bátran lehet válogatni a ,,letelepedés” előtt attól függően, hogy hol szeretnél ülni: kisebb ,eldugottabb helyen, vagy a bár közelében egy tágasabb asztalnál, ahová több ember is elfér. Mindemellett választhatod a teraszt is, még így a hidegebb hónapokban is, hiszen a terasza fűtött, éppen ezért kifejezetten nagy népszerűségnek örvend még ebben az időszakban is.

    De hogy miért is éri meg ellátogatni oda? Erre a kérdésre valószínűleg az a helyes válasz, hogy az italok miatt. Elképesztően sok italt szolgálnak fel, kezdve a különleges sörökkel, a koktélokig, kávékig,  különböző üdítőkig, nagyon sok minden közül lehet válogatni. Nem hiába nevezik a helyet  koktélgyárnak, hiszen igencsak megalapozott ez a kijelentés. Az egyedi koktéljaikból felsorolunk párat, hátha kedvetek támad elfogyasztani mondjuk egy “Lacrima lui Stalin”-t (Stalin könnyei), vagy mondjuk egy “Ultimul Țar” (Az utolsó cár), vagy esetleg egy ,,Sex on the Tundra”-t.. ehhez hasonló koktél elnevezésekkel találkozhattok, egészen jót lehet szórakozni rajtuk. Hogy térjünk a ,,lényegre”: a koktélok árai nem nevezhetőek olcsónak, megközelítőleg 15 és 21 lej között mozognak, azonban kolozsvári viszonylatban elviselhetőek (tekintve, hogy többnyire különlegességek).

    A téli hónapokban buzdítjuk a meleg italok kipróbálását is, mint például a forralt bort, vagy a Kazan-t, vagy a Babushka-t (ezek 19 lejbe fájnak). Aki pedig sörözni szeretne az bátran megteheti, csak ne keresse a tipikus, jól ismert söröket, mert legnagyobb valószínűséggel itt nem fogja őket megtalálni, de aggodalomra semmi ok, van bőven miből válogatni. A sörök szintén 19-21 lejbe kerülnek.

Ha megnéznéd bővebben kínálatukat, itt a link hozzá: https://thesoviet.ro/meniu/

A bárnak van egy kis különlegessége is, ami nem más mint a “Házirend”, ami így szól:

  1. ha túl kicsi a diszkó... ne táncolj
  2. itt meg se forduljon a fejedbe, hogy "Sex on The Beach"-t kérj
  3. füstölni a kocsmában nem szabad
  4. a ler még mindig ler
  5. ha az ital nem elég "erős" – vegyél egy vodkát és hagyd abba a panaszkodást
  6. bocs, nincs "normális" poharunk a koktélokhoz

Ha meglátogatnád a helyet itt a program is:

    Hétfő – Péntek: 10:00 – 01:00

   Szombat – Vasárnap: 12:00 – 01:00

Ha tetszett neked a cikkünk, kövess minket Facebookon és Instagramon is, hogy ne maradj le semmiről!

Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100087959552688

Instagram: https://www.instagram.com/namaishova/

A bejegyzés trackback címe:

https://namaishova.blog.hu/api/trackback/id/tr7118011728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása