Ne maradj otthon ma se!

NaMaisHova

NaMaisHova

Látogasd meg a Che Guevara Social Pub-ot Kolozsváron!

Ha egy igazán hangulatos helyen szeretnéd elfogyasztani italod, ajánljuk melegen a Che Guevara felkeresését!

2022. december 21. - NaMaisHova

   cheguevaraaa.jpg  

     A Che Guevara Social Pub Kolozsvár szívében bújik meg, méghozzá az Egyesülés terén (Piata Unirii, 10). Erős kijelentés, viszont az eddig meglátogatott helyek küzül talán ennek volt a legelragadóbb hangulata.

     Egy korábbi blogbejegyzésünkben a Planetáriumot mutattuk be, ha eléggé felkeltette az a cikk az érdeklődésedet és netán el is látogattál oda, akkor valószínűleg a Che Guevara sem jelent túl nagy újdonságot, hiszen éppen alatta helyezkedik el, azaz egy bejárat vezet midnkét helyhez.

chegevara.jpg

     A ,,Che Guevara Social Pub” elnevezést (nagy meglepetés...) maga Che Guevara ihlette, ami valószínűleg mindenki számára egyértelmű, viszont ami érdekesebb az az üzenet, ami miatt pont erre esett a választás. (Ha netán kérdéseket szülne eme egyéniség, akkor röviden elmondható, hogy ő minden is volt: bár argentín születésű volt a kubai forradalom egyik legendás vezetőjévé vált, orvos, politikus, marxista forradalmár, gerillavezér és kubai miniszterként is számontartják.) Visszatérve az üzenetre, a hely alapítói úgy gondolták, hogy sokak számára Che Guevara (akár tudatosan, vagy tudat alatt) nem csak egy adott politikai irányultságot, illetve egy adott földrajzi teret testesít meg, hanem annál sokkal többet, főhősünk eszmét, világnézetet képviselt és hagyott rá az utókorra: a nonkonformizmust, a csalás és igazságtalanság megvetését és az elavult társadalmi normák ellen való lázadást.

     A hely hangulata azért is olyan különleges, mert dizájnjával Kubára és az 50-es évekre utal vissza, nagyon egyedi dísztárgyakkal (szobrokkal, bútorokkal, lámpákkal stb), összességében egy nagyon barátságos, befogadó és ,,kényelmes” légkört biztosít, mégis a maga módján kifinomult és szinte elbűvölő hely is egyben. Az alapítói úgy nyilatkozták, hogy a hely azok számára van, kik jobban értékelik a befogadó légkört, mint egy elegáns klubot.

cheeee.jpg

     A tér önmagában is érdekes, hiszen lényegében egy sátor, ami a téli hónapokban fűtött, nyáron pedig a csillagos eget tárja fejünk fölé. Egyik részében megengedett a dohányzás is, ami abból a szempontból érdekes, hogy télen teljesen zárt térként üzemel.. valahogy mégis megoldották ezt a problémát a dohányzók javára, hiszen ezáltal nem kell a hidegben fagyoskodniuk (bár nem biztos, hogy megegyezik a törvényekkel is, de ez a probléma minket annyira nem érint).

     A Che Guevara italkínálata meglehetősen széles, az árak pedig türhetőek, szemelőtt tartva elhelyezkedését. A hab a torán pedig az, hogy konyhájuk is van, így az italok kiegészítőjeként egész komplex ételfelhozatalt is kínálnak. Az alábbi linken megtekinthető a menü:

https://qrco.de/bbYYL6

     

Közeledik a vakáció is, úgyhogy egyik nap fogd a barátaid és látogassátok meg a Che Guevara Social Pub-ot, tetszeni fog!

 

Nyitvatartás:

Hétfő-Csütörtök: 10:00-01:00

Péntek-Szombat: 10:00-02:00

Vasárnap: 10:00-01:00

 

 Ha több érdekes tartalomra vágysz, pillants rá közösségi oldalainkra is:

Instagram: https://www.instagram.com/namaishova/

Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100087959552688

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://namaishova.blog.hu/api/trackback/id/tr7518007666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása